Hencida Község Önkormányzata

Az Arany János utca útburkolatának felújítás Hencidán

2023.09.22. Hencida Község Önkormányzata a „Belterületi utak fejlesztése” című TOP_PLUSZ-1.2.3-21 kódszámú felhívás alapján valósítja meg a „Az Arany János utca útburkolatának felújítása Hencidán” című és TOP_PLUSZ 1.2.3- 21-HB1-2022- 00022 kódszámú pályázatot. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, 30 000 001 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.



Kedvezményezett neve Hencida Község Önkormányzata
Projekt fizikai befejezése 2023.12.31
Elnyert támogatás összege 30 000 001 Ft

Projekt célja

A projekt egyik célja a település közlekedés infrastruktúrájának fejlesztése, közlekedés biztonságának növelése, környezeti állapotának javítása, mellyel egyidejűleg a település kép javulása is megtörténik.

A fejlesztés keretein belül Hencida belterületén található, jelenleg szilárd burkolattal rendelkező Arany János utca fejlesztése valósulna meg. Az utca szakasz pontos helyrajziszáma: 28.

A helyrajzi szám az Önkormányzat 100 %-os tulajdonában áll. A fejlesztés kizárólag ezt a helyrajzi számot érinti. A fejlesztés műszaki tartalma: Az Arany János utca (28 hrsz.,) településen belüli önkormányzati út belterületi út nagymértékben elhasználódott, teljes felújításra szorul.


A projekt megvalósítási helyszíne:

4123 Hencida, Arany János utca 28 hrsz.


Az alábbi utca a lakossági bejelentések alapján több panasz érkezett, hogy a szilárd burkolat hiánya miatt a csapadékosabb időszakokban körülményes az utcában való közlekedés. Az út kiépítésével az ingatlan tulajdonosok ingatlanjaik megközelítését teszik lehetővé, mely a település belterületi úthálózatának fejlesztéséhez is hozzájárul.


A projektről bővebb információt a www.hencida.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Dr. Barcsai Sándor Tel: 30-399-1756
E-mail: jegyzohencida@korosmenti.hu


Az oldalon található tartalom Hencida Község Önkormányzata tulajdonát képezi. | webDesign